Focafilms  web oficial

Per on coi comencem, ara?!

A veure, vejam... Com hem dit a les xarxes, nosaltres fem curts i no pas webs. Però l'hem d'anar actualitzant, perquè d'ençà l'última actualització (a principis de 2016) hem guanyat... 5 premis més! És molt bèstia. Hem duplicat el nostre palmarès, i sense sortir de Vic!

 

Equip tècnic de 'Blanca': uns grans artistes!

Al Julius 2016 el curt Blanca va endur-se el Premi Orson Welles a la qualitat tècnica, un guardó que sempre ens havia enamorat pel nom que porta. Aquell any vam viure la gala més emotiva que recordem dels últims certàmens de Festival Julius. No només en Mia Puig (sí, el nostre Mia de Clergyman!) va fer-se amb el merescudíssim premi Miquel Porter i Moix dels cineclubs com a director de Zonde, sinó que l’equip The Kill Screen Films va rebre una menció a l’apartat del Gran Premi Julius Ciutat de Vic pel curt Humans! Espectacular. I el cercle es tanca més si tenim en compte que The Kill Screen va participar a l’execució del curt Zonde i que algunes foques ho van fer a Humans, i que tant Kill Screen com en Mia van entrar en contacte amb el Julius a través de foques! Molt orgullosos de tot plegat!

 

 + 

I ara, a l'última edició del certamen (al Julius 2017), el curt Vet aquí una vegada s'ha endut quatre guardons! (Es veu que som els primers que se n'han endut quatre en una edició! Encara flotem.)

 

Premi Miquel Porter i Moix, patrocinat per la Federació catalana de cineclubs catalans, amb el següent veredicte: Des de l’innocència del món infantil se’ns proposa una reflexió crítica sobre la humanitat, d’una manera lúdica que s’ajusta a l’esperit que ens ha transmès l’enyorat Miquel Porter.

- Premi del públic Pitet de Bava, amb 90 vots a favor (a 33 de distància del segon i a 41 del tercer, en el qual les foques també havíem col·laborat; Vincles, de The Kill Screen Films, per la qual cosa ens sentim doblement agraïts perquè arribar al públic a través del cinema és un autèntic somni!).

- Premi Harpo Marx (per a Modesto Gusano) a la millor banda sonora, amb el veredicte següent: Una banda sonora ha de cosir la pel·lícula, acompanyant la història sense eclipsar-la. Aquesta pel·lícula ho aconsegueix i, a més, conté el millor hit del Julius.

- I, finalment, hem tornat a guanyar el Gran Premi Julius Ciutat de Vic! En aquesta edició amb aquest veredicte, tan digne del curt: Aquest és un curt irònic on, sota una una aparença dolça i naïf, traspua una crítica al caràcter cíclic de la humanitat. Pels seus efectes especials casolans, una fotografia cuidada i per integrar als infants en el procés de creació de la pel·lícula… a cagar! 

 

Borratxera (irrepetible) de premis!

 

El 30è Julius ha coincidit amb la celebració del nostre 13è aniversari, i ens ha dut més premis que mai. Una celebració extraordinària, obscena i exagerada, que toca assaborir perquè no es tornarà a repetir!

Moltes moltes gràcies!

 

CINECLUB
I per què anàveu dient tota l'estona que celebreu el tretzè aniversari?

 

FOCAFILMS
Perquè el celebrem. I és veritat: ho diem just al principi del curt!

 

(Gràcies a la Cris per les fotos!)

 

Visca el Julisu i el Cineclub Vic, que diria aquell!